Destination Kosta

Velkommen til Destination Kosta

Historien om Kosta begynner i 1742 da to av Karl XIIs generaler grunnla Kosta glassverk. Kosta fikk navnet sitt fra grunnleggerne selv, Anders Koskull og Georg Bogislaus Stael von Holstein, Ko-Sta. En av grunnene til at glassverkene endte midt i de dype Smålandsskogen, var nettopp det ubegrensede tilførselen av skog som var nødvendig som drivstoff for glassovner.

Kosta tilbyr i dag mange opplevelser. Stå ved siden av ovner i hytta og se glasset ta form er et unikt syn. Som besøkende er det mulighet for å se dyktige håndverkere som arbeider tett. Bli med på en guidet tur organisert av Kosta Boda Kunstgalleri! Glascenter tilbyr også muligheten til å prøve å blåse glass selv. Selvfølgelig tilbyr Kosta også fantastiske muligheter for shopping - finn kjente merker til rimelige priser i Kosta Outlet, Kosta Boda-fabrikken og Iittala Outlet!

Opplev også Kosta Boda Art Hotel, hvor 7 av Kosta Boda designere legger sine personlige detaljer på alle miljøer og hotellrom. I omgivelsene rundt Kosta finner du de gamle gårdsbygningene, en herlig, beroligende natur med steinhager og glitrende små innsjøer som inviterer til fiske. Her er også muligheten til å se skogens konge i Grönåsen Älg- & Lantdyrspark.

Destination Kosta
Destination Kosta
Destination Kosta